Door Eric Sanders

Heintje Davids was een “Nederlandse variétéartieste” (bron Wikipedia) die al lang in de vergetelheid geraakt zou zijn als ze niet meteen na haar afscheid een comeback had gemaakt en dat ritueel nog verschillende malen zou herhalen.

In de Jan Massinkhal hebben we onze eigen Heintje Davids. Drie maanden nadat hij op dramatische wijze afscheid had genomen na een desastreus verlopen NK en zelfs zijn plaats in de hoofdmacht van Huissen had opgegeven, zit hij al weer bij het open NK te dammen. Of het een eenmalige comeback betreft -meedoen met Nijmegen Open is natuurlijk onweerstaanbaar- of een opmaat naar meer, is ons niet bekend.

Met uitzondering van een uitglijder tegen Domchev was zijn rentree goed en misschien zelfs wel spectaculair te noemen. Na acht ronden had onze held maar liefst 12 punten, meer dan grootmeesters als Mor Seck en Johan Krajenbrink.

Over ronde negen kunnen we kort zijn. Lees daarvoor de column Angstgegner en vervang de laatste zin door: “Niemand verslaat Maarten Linssen vier maal op rij!”